Menu

BISKUT DAM



Bahan-bahannya:

3 Cawan Tepung Jagung
1 Cawan Tepung Jagung
1 Cawan Gula Halus
1 Cawan Majerin
1 Biji Telur Ayam
1 Camca Teh Baking Powder
4 Sudu Teh Koko

Cara penyediaannya:

1. Pukul majerin dan gula sehingga kembang.
2. Masukkan telur dan pukul semula adunan.
3. Masukkan  tepung jagung, tepung gandum dan baking powder sedikit demi sedikit dan gaul sehingga sebati.
4. Setelah adunan tersebut siap, potong adunan panjang-panjang dan susun membentuk corak dam. 


Susunan bercorak Dam
5. Loyang perlulah disapu majerin terlebih dahulu. kemudian potong adunan tersebut dan sisusun didalam loyang

adunan yang telah dipotong
6. Bakar pada suhu 180°C selama 15 – 20 minit (sehingga warna kekuningan)


Biskut Dam

No comments:

Post a Comment